Locatie Morsestraat 41 Tiel

Nieuwe huisvesting Cirtex, circulair textielsorteercentrum Rivierenland

TIEL – Maandag 20 maart heeft het bestuur van Cirtex haar handtekening gezet onder de huurovereenkomst voor een nieuwe locatie aan de Morsestraat 41 in Tiel. De coöperatie heeft hiermee een geschikt pand gevonden voor definitieve huisvesting van haar circulair textielsorteercentrum.

De nieuwe huisvesting met een oppervlakte van circa 2.000 m2 stelt de coöperatie in staat haar ambities voor de komende jaren te realiseren. De opschaling in ruimte gaat ervoor zorgen dat er plaats geboden kan worden aan 60 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gezamenlijk gaan zij 5.000 kg textiel per dag sorteren. De voorbereidingen voor de uitbreiding van de textielsorteerlijn zijn inmiddels in volle gang en op 1 september zal het nieuwe pand definitief betrokken worden.

Het circulair textielsorteercentrum Cirtex draagt op verschillende manieren bij aan duurzaamheid en aan een regio waar iedereen telt en mee kan doen. Zo geven we oud textiel een tweede leven, zorgen we voor het hergebruik van kostbare grondstoffen binnen de regio en leveren we een bijdrage aan de inclusie op de arbeidsmarkt, zodat iedereen een kans krijgt om mee te doen in de maatschappij met een leuke en nuttige baan.