Interview Walter Brouwer in het Sociaal Bestek

Ben je benieuwd hoe CIRTEX tot stand is gekomen? Dorina Benedictus sprak met Walter Brouwer voor het Sociaal Bestek. Walter Brouwer is directeur van afvalinzamelaar Avri en bestuurder van CIRTEX.

Na het zien van een documentaire over de vervuilende textielindustrie ging hij aan de slag met de vraag: Hoe garandeert AVRI dat het textiel niet in een land als Ghana wordt gedumpt? De controle raakte AVRI al snel kwijt door het ingezamelde textiel over te leveren aan de samenwerkingspartner die het textiel verder verwerkte.

'Het werd me duidelijk dat wanneer we echt verantwoordelijkheid willen nemen voor ons eigen textiel, we moeten zorgen dat het de landsgrenzen niet over gaat. Alleen dan weten we zeker wat er mee gebeurt. Maar daar waren in Nederland nog geen goede mogelijkheden voor. Toen dacht ik: dan moeten we het zelf doen.’

Een ambitieus plan, de wens voor een volledig circulaire textielketen en meteen ook een duidelijke wens om het proces zo inclusief mogelijk in te richten. Daarmee ging Avri op zoek in de regio naar partners, geen onbekende, Werkzaak is al jarenlang een partner voor inclusieve arbeid en 2Switch geeft het ingezamelde textiel een tweede leven.

In het artikel vertelt Walter hier nog veel meer over. Lees het hele artikel via de website van het sociaal bestek.