VACATURE BEDRIJFSLEIDER

32-36 uur per week

 

Circulair Textiel Centrum Rivierenland

In 2021 zijn verschillende publieke- en private partijen in Rivierenland de samenwerking aangegaan op het gebied van textielrecycling. Vanaf 1 januari 2023 is de coöperatie Cirtex (Circulair Textiel Centrum Rivierenland) opgericht. Met deze samenwerking tonen de deelnemende partijen hun ambitie om met dit complexe vraagstuk van textielrecycling aan de slag te gaan. 

 

Het doel is de textielketen circulair, duurzaam en inclusief te maken in eigen regio.

 

Context functie

We zamelen in Rivierenland (8 gemeenten) jaarlijks 1.8 miljoen kilogram textiel in via bovengrondse en ondergrondse containers. Alle textiel (per dag 5000 kilo) wordt in een pand van 2.000m2 op een centrale locatie in Tiel gesorteerd door plusminus 60 bijzondere talenten (37 fte) van Werkzaak Rivierenland. Een deel van deze kleding (A-kwaliteit) wordt hergebruikt in de 12 kringloopwinkels van 2Switch in en buiten onze regio. De overige textiel (B-kwaliteit en Industrie) wordt verkocht aan marktpartijen. We hebben de ambitie om deze kleding mechanisch en chemisch te recyclen en te verwerken tot nieuwe half fabricaten en (nieuwe) circulaire producten om de textielketen in deze regio te sluiten.

JOUW TAKEN ALS BEDRIJFSLEIDER

Als bedrijfsleider ben je eindverantwoordelijk voor de operationele aansturing van het sorteercentrum en het realiseren van de afgesproken doelen/resultaten, zoals opgenomen in de begroting van Cirtex. Je zorgt voor de afzet van de gesorteerde kleding naar marktpartijen en je bouwt aan een ketennetwerk in de regio om tot volledig circulaire oplossingen te komen. Je werkt daarbij intensief samen met de praktijkbegeleider van Werkzaak en twee op productie gerichte assistenten, die de doelgroep medewerkers dagelijks op de werkvloer ondersteunen. Een werkcoach draagt zorg voor de werving en selectie van medewerkers en ziet toe op de persoonlijke ontwikkeling, zodat er een continue flow is van in-, door- en uitstroom van kandidaten naar de reguliere arbeidsmarkt. 

Jij bewaakt hierin de continuïteit van personele inzet om de beoogde doelen/resultaten van het sorteercentrum te realiseren.

Wij vragen:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt leidinggevende ervaring op tactisch/operationeel niveau;
 • Je bent resultaatgericht, steekt zelf je handen uit de mouwen, en weet de (productie)doelen van Cirtex te realiseren;
 • Je hebt ervaring in procesoptimalisatie en weet draagvlak te creëren bij de doelgroep om de productie doelstellingen te verhogen;
 • Je bent in staat om met het aansturende team de doelgroep medewerkers te coachen, te begeleiden en in persoonlijke ontwikkeling te motiveren;
 • Je hebt ervaring met administratieve werkzaamheden, kennis van geautomatiseerde systemen en rapporteert over de doelen/resultaten aan het bestuur van de coöperatie;
 • Je bouwt aan een netwerk in de regio en werkt samen met regionale partners en bedrijven om de textielketen in Rivierenland te sluiten.

Wij bieden:

Een zelfstandige pioniersfunctie met groei/ontwikkelmogelijkheden, zowel in taken als waardering op basis van de gerealiseerde doelen/resultaten en omzet. 

 • Je komt in dienst bij Werkzaak Rivierenland en wordt gedetacheerd bij Cirtex;
 • Een contract voor de duur van 12 maanden en bij goed functioneren met een verlenging van 3 jaar voor de opbouw van Cirtex in de regio. Met uitzicht op een vast dienstverband daarna als Cirtex haar bestaansrecht duurzaam heeft bewezen;
 • Een salaris gebaseerd op schaal 10 (bandbreedte min € 3.809 max € 4.671) met mogelijke uitloop volgens de CAO Samenwerkende  Gemeenschappelijke Regelingen (SGO);
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vrij besteedbaar budget;
 • We gaan regelmatig met elkaar in gesprek over hoe het gaat in jouw ontwikkeling;
 • Een waarde gedreven baan waar jij het verschil kan maken!

 

Hoe solliciteer je?

We zoeken natuurlijk de beste kandidaat. Ben jij dat? Vertel ons dan waarom je deze baan wil en waarom jij de beste kandidaat bent. Stuur ons jouw motivatie en een recent CV naar contact@cirtex.nl. Doe dat uiterlijk 17 maart 2023.

Iedereen doet mee in de samenleving. Daar staat Cirtex voor. Wij werken aan circulariteit, duurzaamheid, inclusiviteit en diversiteit. We doen ons werk beter als verschillende ideeën, perspectieven en achtergronden samenkomen. Een divers personeelsbestand helpt daarbij.

Je bent welkom!

 

Heb je nog vragen?

Bel Theo Niënhaus (projectmanager) van Werkzaak (06 14235849) of Bart Woesthuis (manager Services) van 2Switch (06 36341028), zij beantwoorden je vragen over de functie. App, bel of stuur een berichtje. Wat voor jou makkelijk is.